ÖZEL ÇAĞ FEN LİSESİ / ÇAĞ ANADOLU LİSESİ BİLİM ŞENLİĞİ VE PROJE YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

28 Mayıs Perşembe günü okul genelinde yapılan Bilim Şenliği ve Proje Yarışmasının sonuçları belli oldu. Fen Bilimleri, Matematik, Sosyal Bilimler ve Yabancı Diller alanlarında 143 öğrencimizin 78 projeyle katıldığı Bilim Şenliği Ödül Töreninde ise öğrencilerimizin heyecanı görülmeye değerdi.

Üç kategoride ödüllerin verildiği törende önce mansiyonlar verildi. Buna göre :

Matematik Alanında Güvercin Yuvası Prensibi ve Pick Teoremi mansiyon alırken, Matematik Yarışması üçüncülüğü , Kafes Noktaları ikinciliği aldı. Ara Kesitler ve Desenlerin Şifresi Projeleri ise birinciliğe layık görüldü.

Fen Bilimleri Alanında Ateşsiz Yanma Deneyi , By Pass, Muz DNA’sını Görmek ve Kimyasal Saat Projeleri mansiyon aldı. Sesin Boşlukta Yayılmaması ve Kan Grupları Projeleri Üçüncülüğü ; Geri Dönüşüm Nedir, Plazma Topu ve Kan Grupları Projeleri ikinciliği; Nişasta ile Dans ve Su Roketi Projeleri birinciliği paylaştılar.

Sosyal Bilimler Alanında Piramitlerin Gizemi üçüncülüğe; Vahşi Yaşam Geçitleri ikinciliğe layık görülürken Medya-Siyaset ve Ötekileştirme ,Osmanlının Gizemli Yüzü Harem ve Çocuk ve Suç Projeleri birinciliği paylaştılar.

Ayrıca bu yıl, Das Futbal Team FC Bayern München Projesi Jüri Özel Ödülü’ne, Comenius Project ise Onur Ödülü’ne layık görüldü.

Bilimsel projeler; öğrencilerin, yaparak, yaşayarak öğrenmelerine olanak hazırlayan; bağımsız, eleştirel düşünme alışkanlığı yanında problem çözme yeteneği kazanmalarını sağlayan, öğrenme sürecine aktif olarak katılmaları, kendi kendine ve grupla birlikte çalışmalarına olanak verir. Bizler de Çağ ailesi olarak Proje üretmenin bilincini ve sorumluluğunu taşıyor,Bilim Şenliği ve Proje Yarışmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.