ÖZEL ÇAĞ FEN / ANADOLU 9.SINIF ÖĞRENCİLERİ BİLGİ OKURYAZARLIĞI SEMİNERİNDEYDİ

ÖZEL ÇAĞ FEN / ANADOLU 9. SINIF ÖĞRENCİLERİ BİLGİ OKURYAZARLIĞI SEMİNERİNDEYDİ

28-29 Kasım 2017 tarihlerinde okulumuz Kütüphane Uzmanı tarafından 9. sınıflarımıza Bilgi Okuryazarlığı Semineri verildi.

Teknolojinin her geçen gün gelişmesiyle oluşan bilgi patlaması, gerçek, güvenilir ve doğru bilgiyi bulmamızı zorlaştırmaktadır.

Günümüz, alanında uzman, yaşam boyu öğrenmeye açık, yeni bilgiler oluşturup sosyal ve teknik sorunlar için kafa yoran bireyler istemektedir. Bu nedenle 9. sınıf öğrencilerimize yaşam boyu öğrenmeyi uygulamaları için birer bilgi okur yazarı olmaları gerektiği, öğrenmeyi öğrenmenin ancak bu yeteneğe sahip bireylerde gerçekleştiği anlatıldı.

Bilgi gereksinimini tanımlayabilen, gereksinim duyduğu bilgiyi bulan, değerlendiren, etkin şekilde kullanan ve iletebilen bireylerin bilgi toplumunda her alanda başarılı olacakları da belirtildi.