ÖZEL ÇAĞ ANADOLU VE FEN LİSESİNDE ETİK HAFTASI KUTLANDI

Dünya Etik Günü okulumuzda düzenlenen bir törenle kutlandı. Tören, Rehber Öğretmenimiz Sayın Hüseyin SARTIK’ın öğrencilerimize Etik ve Etik Değerler ve Etik Olmanın Önemini anlattığı sunumuyla başladı. Programda ayrıca etik değerlerin hatırlatılması ve bu konuda bir bilinç oluşturulması için gösterilen video ve kısa filmler öğrencilerden büyük beğeni topladı.

Adalet / eşitlik / dürüstlük / doğruluk / tarafsızlık / sorumluluk / insan hakları / hümanizm / bağlılık / hukukun üstünlüğü / sevgi/ hoşgörü / laiklik / saygı / tutumluluk / demokrasi / olumlu insan ilişkileri / açıklık / hak ve özgürlükler / yararlı olmak / zarar vermemek/ yaş, kimlik, cinsiyet, cinsel kimlik, etnik köken, dil, din, mezhep, felsefi inanç/ sosyo-ekonomik düzey ve engellilik ayırımcılığı /dürüstlük/ yaşama saygı / özerklik / yasallık gibi konularda
eksik bıraktığımız, yapmadığımız bir şeyler varsa ünlü felsefeci Kant’ın dediği gibi: "hiçbir şey yapılmamış sayılır."

Çağ Koleji olarak amacımız belirtilen ilkelerden sapmayan ve bu değerleri her zaman ve her yerde savunan öğrenciler yetiştirmektir.