ÖZEL ÇAĞ ANADOLU VE FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ SÖMESTİRE KAYSERİ VE NEVŞEHİR’DE BAŞLADI

20 Ocak 2018’da Çağ Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri bir dönemin yorgunluğunu Kayseri ve Nevşehir gezisiyle attılar. Cumartesi sabah erken saatlerde hareket eden gezi kafilesi öğle saatlerinde Kayseri’ye geldi.Kayseri Kale’sinin çevresindeki alışveriş merkezlerinden Kayseri’nin yerel ürünlerinden hediyeler alan öğrenciler daha sonra kayak merkezi Erciyes’e doğru yola çıktılar. Havanın mevsim normallerinin üstünde olduğu Erciyes’te bazı öğrenciler doyasıya kar topu oynarken bazıları kayak yaptı, bazıları ise teleferiğe binmeyi tercih etti. Akşamüstü ise Nevşehir’e doğru yola çıktılar. Akşam Nevşehir’de otele yerleşen öğrenciler biraz dinlenip yemek yedikten sora hep birlikte Türk Gecesi’ne katıldılar. Eğlenceli dakikaların ardından günün yorgunluğunu atmak için tekrar otele gelen öğrencilerimiz, sabah kahvaltısından sonra Nevşehir turu için tekrar yola çıktılar.

Yalnız Türkiye’nin değil dünyanın sayılı turizm merkezlerinden biri kabul edilen Nevşehir; Peri bacaları ,kayalara oyulmuş kiliseleri , yeraltı şehirleri ve birçok tarihi eseri ile yabancı ve yerli turistlerin gezmek ve görmek için geldikleri yerlerden biri. Öğrencilerimiz bu doğa harikasını gezmeye Kapadokya Paşabağ Rahipler Vadisi’nden başladılar. Vadide kar yağışıyla birlikte kartopu oynayan öğrenciler ardından Kaymaklı Yeraltı Şehri’ni ve Güvercinlik Vadisini gezdiler. Öğle yemeği sonrası ise Göreme ve Avanos’a giden öğrencilerimiz taş ve kil atölyelerini gezdiler ve seramik yapımını gözlemlediler. Akşam saatlerinde ise çocukların mutlu yorgunluğu yerini dönüş heyecanına bıraktı.

Her gezi gibi Erciyes gezisi de arkadaşlıkların,dostlukların perçinlendiği, güzelliklerin paylaşıldığı ve ileride hoş bir tebessümle hatırlayacağımız bir gezi oldu.Emeği geçen öğretmenlerimize ve yolculuk boyunca bizleri mahcup etmeyen öğrencilerimize teşekkür ederiz.