ÖZEL ÇAĞ ANADOLU VE FEN LİSESİ 9 VE 10. SINIF ÖĞRENCİLERİ "ARİTMETİK TARİHİNE BAKIŞ " SEMİNERİNDEYDİ

Özel Çağ Anadolu ve Fen Lisesi 9 ve 10. sınıf öğrencilerine 04 Ocak 2018 tarihinde Çağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof Dr. Fikri Akdeniz " Aritmetik Tarihine Bakış " konulu bir seminer verdi. Matematiğin geçmişi, farklı kültürlerde kullanılan matematik sembolleri, matematiğin evrenselliği ve aritmetik tarihiyle ilgili genel bilgilerin verildiği seminerde ayrıca matematiğin eğlenceli başlıklarından biri olan " Sihirli Kareler " hakkında da bilgi aktarıldı. Çağ Üniversitesi Rektör yardımcısı Sayın Prof Dr. Fikri Akdeniz’e değerli vaktini ayırarak bilgilerini bizlerle paylaştığı için sonsuz teşekkür ederiz.