ÖZEL ÇAĞ ANADOLU / FEN LİSESİNDE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA VE ÇANAKKALE SAVAŞI’NIN 102. YIL DÖNÜMÜ TÖRENİ

Türk Milletinin geleceğini ve Türk bayrağının şanını canından aziz tutan, vatanın bağımsızlığı ve bütünlüğü için canını seve seve fedan eden kahraman şehitlerimizi minnet ve saygıyla anmak ve Çanakkale Zaferi’ni kutlamak amacıyla okulumuzda tüm öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla bir tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşma, şiir ve sunumlar dinleyicilere duygusal anlar yaşattı. Tören Çanakkale’yi ve yaşanan olayları dramatize ederek türkülerle ve danslarla anlatan " ÇANAKKALE ORATORYOSU" ile sona erdi.

Çağ Ailesi olarak vatanları uğruna canlarını veren, kendilerinden sonraki kuşaklara en kutsal hak olan yaşam hakkını kazandıran aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.Amacımız geçmişteki zaferlerle gururlanmak değil, bize bırakılan emanete sahip çıktığımızı göstermektir.

EY AZİZ ŞEHİTLERİMİZ,

Siz toprağın altındakiler,biz üstündekilere ilham olsun.Bükülmez bileklerinize, korku bilmez yüreklerinize selam olsun.Özgürlük için toprağa düşüp toprak olan siz şehitlerimizin ruhları şad olsun.