Öğrencilerimiz daha istikrarlı, mutlu, dinç ve zihni açık bir şekilde derslere giriyorlar.

Spor yapmak hayatın gerekliliği olarak yaşamın her evresinde karşımıza çıkar. Bizler de Özel Çağ İlkokulu olarak öğrencilerimizin her gün derse girmeden önce okul bahçesinde sabah spor yağmalarını sağlıyoruz.Müzik eşliğinde spor yapan öğrencilerimiz derslere daha zinde giriyorlar.
Böylelikle sabah uyanamama, durgunluk, geç kalma ve zorunlu haller dışında devamsızlık problemini de çözmeyi hedefliyoruz.
Ulu Önder ATATÜRK’ün de söylediği gibi: "Türk çocuklarının spor hayatını yüceltmeyi düşünürken gösteriş için herhangi bir yarışmada kazanmak azmiyle spor çizmezler.Esas olan bütün yaştaki Türkler için Beden Eğitimi sağlamaktır."