COMENIUS KAPSAMINDA İTALYA ZİYARETİ

"Avrupa’yla Ortak Köklerimiz" başlıklı Comenius Projemiz kapsamında 28 Eylül- 3 Ekim tarihleri arasında İtalya’nın Ravenna şehrinde yapılan 3. Comenius toplantısına İspanya , Italya , İngiltere ve Polonya ile birlikte Özel Çağ Kolejinden 3 öğretmen, 5 öğrenci katıldı. Ravenna şehrinde kalınan 1 hafta boyunca Çağ’lı öğrenciler; Türk mimarisini ve Türk Dili’ni hazırladıkları video ve slaytlar eşliğinde başarıyla tanıttılar. Çağ Koleji öğrencileri İtalya’nın çeşitli şehirlerini ziyaret ederek katılan tüm ülkelerin dillerini, kültürlerini, mutfaklarını, mimarilerini tanıma ve Türk kültürünü de tanıtma fırsatı buldular. Ayrıca kalınan bir hafta içerisinde öğrencilerimiz İtalyan eğitim sistemi ile ilgili bilgiler edindiler. Bir sonraki toplantı Nisan ayında Polonya’nın Gdansk şehrinde yapılacaktır.