CAMBRIDGE SINAV DUYURUSU

Değerli Okul Yönetimi,

Study in UK - Turkey olarak Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın (pandemi) olarak kabul edilen coronavirüs (COVID-19) vakalarına karşı ilk günden bu yana bünyemizde gerekli olan tüm önlemleri alarak gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Ayrıca, temsil ettiğimiz uluslararası kurum ve kuruluşların da süreçte uyguladığı önlemler ve genelgeler ışığında hareket etmekle yükümlü olduğumuzu da bildirmek isteriz.

Okulunuzda, Cambridge Assessment English üzerinden gerçekleştireceğimiz, 2019-2020 dönemi için 30.05.2020 tarihinde yapılması planlanan  tüm sınavlarımız bir sonraki duyuruya kadar ileri bir tarihe ertelenmiştir. Sınava girmesi planlanan tüm öğrencilerinizi ve velilerini konu ile ilgili bilgilendirmenizi rica  ediyoruz.  Nisan ayı sonunda Bakanlık kararları doğrultusunda sizlerle yeni sınav tarihimizi kararlaştıracağız. "Sağlıklı" bir şekilde sınav yapılma koşulları sağlandığında, adaylarımızı mağdur etmeden, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hazırlık yapabilecekleri süre de tanınarak yeni sınav tarihlerimizin açıklanacağını da iletmenizi rica ederiz.

Şu aşamada sınavların iptali söz konusu değildir. Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı kararları doğrultusunda, aynen MEB ve ÖSYM sınavlarında olduğu gibi sınavlarımız ertelenecek ve okullarımız ile yeniden sınav tarihlerimiz kararlaştırılacaktır. Tarih ve sınavlar ile ilgili diğer detaylar için sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bunlara ek olarak Cambridge Assessment English kendi web sitesinde aşağıdaki linkte yer alan açıklamayı yayımlanmaktadır;