ÇAĞ KOLEJİNDE HUBBLE TELESKOBUNUN 25.YILI KUTLANDI

Çağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sayın Arif SOLMAZ Çağ Koleji öğrencilerine Hubble Teleskobunun uzaya gönderilmesinin 25. Yılı nedeniyle bir seminer verdi.

Bu seminerde Sayın Arif Solmaz, 24 Nisan 1990 tarihinde fırlatılan ve astronomi tarihindeki en önemli enstrümanlardan biri haline gelen Hubble Teleskobu’nun astronomların astrofizik alanındaki temel problemlerine çözüm bulmakta büyük yarar sağladığını, Hubble teleskobu tarafından kaydedilmiş olan "Hubble Ultra Derin Alan" adlı fotoğrafın, bugüne kadar görünür ışık ile en uzak mesafeden alınmış detaylı görüntü olduğunu anlattı.

Sayın Arif SOLMAZ seminerin ardından okulumuza Galileo’nun kullandığı teleskobun bir benzerini hediye etti. Değerli hocamıza verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.