ÇAĞ KOLEJİNDE DEMOKRASİ YARIŞI

Okulumuzda 24 Eylül 2014 tarihinde başlanan ilkokul ve ortaokul öğrenci temsilci seçimi mücadelesi yolunda ilk adım sınıf temsilci seçimiyle başlamış, bu süreçte öğrenciler demokrasi kültürünü ilk önce sınıf içinde kazanıp sonra okul genelinde yaşatmayı öğrenmişlerdir.

Sınıf temsilcisi seçilen öğrencilerimiz, okul genelinde yürüttükleri propaganda faaliyetleri sonucunda beklenen gün olan 17 Ekim 2014 tarihinde sandık başına giderek okul temsilcilerini seçmişlerdir. Oy pusulalarında istedikleri adaya evet mührünü basarak seçimlerini yapan, demokrasi kültürünü anlayan ve yaşama geçiren öğrencilerimiz; ortaokul bölümünde yapılan seçim sonucunda 6A sınıfından İlayda KULAK ve ilkokul bölümünde ise 3-C sınıfından Erkmen ERSOY’u yürüttükleri propaganda çalışmaları ve okul seçim sürecindeki centilmence davranışları nedeniyle okul temsilcisi seçmişlerdir.

Okulumuzda seçim sonucunda demokrasi kültürü öğrenilirken, seçimlerin centilmence bir şekilde gerçekleşmesi sonucunda kazanan; demokrasi, centilmenlik, hoşgörü ve farklı görüşlere saygı olmuştur.