ÇAĞ KOLEJİNDE BRITANNICA SCHOOL SEMİNERİ

Çağ Koleji 9. sınıf öğrencilerine 19. 10.2016 tarihinde Kütüphane Uzmanımız tarafından , kütüphane kullanım kuralları ve okulumuzun üye olduğu Britannica School konusunda bilgi vermek amacıyla konferans salonunda bir seminer verildi.

Seminerde Britannica School Edition’un, 1768’de dünyanın ilk ansiklopedisini piyasa süren Britannica’nın, içerisinde 140.000’den fazla makale, 2 milyonun üzerinde öğrenim objesi, binlerce animasyon, video-ses-resim içerikleri, William-Webster Sözlük ve EBSCO makalelerinin de dahil olduğu eğitim portalı olduğu anlatıldı. Portal içerisinde arama yapıldığında, konu ile ilgili etkileşimli derslere, zenginleştirilmiş kitaplara ve görsel derslere de ulaşılabileceğinden söz edildi.

Britannica School’ a evlerimizden, tablet bilgisayarlarımızdan, cep telefonlarımızdan kısaca internet erişimi olan her yerden ulaşabileceğimizi belirten uzmanımız okulumuzun web sayfasındaki kütüphane bölümünden tüm yaş grubundaki öğrencilerimize kendilerine verilen kullanıcı adıyla portala giriş yapabileceklerini de belirtti.