ÇAĞ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ POLONYA’DAYDI

"Avrupa’yla Ortak Köklerimiz" başlıklı Comenius Projemiz kapsamında 12-17 Nisan tarihleri arasında Polonya’nın Starogard şehrinde yapılan 5. Comenius toplantısına İspanya , Italya , İngiltere ve Polonya ile birlikte Özel Çağ Kolejinden 3 öğretmen, 5 öğrenci katıldı. Starogard şehrinde kalınan 1 hafta boyunca Çağ’lı öğrenciler; Türk halk oyunlarını, Türk sporlarını, geleneksel çocuk oyunlarını ve Türk yemeklerini hazırladıkları video ve slaytlar eşliğinde başarıyla tanıttılar. Ayrıca öğrencilerimiz tarafından çekilen ve bizzat kendilerinin oyuncu olarak görev aldıkları geleneksel Türk çocuk oyunları ve halk dansları videolarımız çok beğeni topladı. Çağ Koleji öğrencileri Polonya’nın ’nın Starogard, Pelplin, Malbork ve Gdansk şehirlerini ziyaret ederek ülkenin kültürünü, mimari yapısını, mutfağını ve günlük hayat akışlarını yerinde tanıma ve eşzamanlı olarak Türk kültürünü de tanıtma fırsatı buldular. Ayrıca kalınan bir hafta içerisinde öğrencilerimiz Polonya eğitim sistemi ile ilgili bilgiler edindiler. Bir sonraki toplantı Haziran ayında İspanya’nın Katalonya Bölgesi Barcelona-Olot şehrinde yapılacaktır.