ÇAĞ KOLEJİ 11. SINIF ÖĞRENCİLERİ İSTANBUL ÜNİVERSİTELERİNİ GEZDİ

Özel Çağ Fen Lisesi ve Çağ Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencileri 29 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında üniversiteleri tanımak , üniversitelerin bölümleri ve eğitimleri hakkında bilgi almak amacıyla İstanbul’a gittiler.

29 Nisan sabahı İstanbul’da olan öğrenci ve öğretmenlerimizin ilk durağı İstanbul Teknik Üniversitesi oldu. Üniversite kampüsü gezisinin ardından asistan öğrenciler tarafından üniversitenin bölümleri , eğitim anlayışı hakkında bilgiler alan öğrencilerimizin ikinci durakları Yıldız Teknik Üniversitesi oldu. Kampüs gezisinin ardından üniversitenin misyonu , vizyonu ve bölümleri hakkında da pek çok şey öğrendiler.

30 Nisan’da öğrenci ve öğretmenlerimiz sabah kahvaltısının ardından Çapa Tıp Fakültesine geldiler. Kampüs turu ve okulla ilgili bilgileri aldıktan sonra Çocuk Hematolojisi bölümünü ziyaret ettiler. Tıp Fakültesinin ardından kültür gezisi kapsamında Sultanahmet’i gezen öğrencilerimiz dünyanın sekizinci harikası olarak kabul edilen Ayasofya Müzesini de hayranlıkla dolaştılar ve tarihi yapı hakkında detaylı bilgiler edindiler.

Gezinin son gününde ise Büyükada’ya giden öğrenci ve öğretmenlerimiz öğleden sonra gezerek öğrenmenin tatlı yorgunluğu içinde Adana’ya gelmek için yola çıktılar.