ÇAĞ ANADOLU VE FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ CENNET-CEHENNEM GEZİSİNDEYDİ

Çağ Anadolu ve Fen Lisesi 10. sınıf öğrencileri 21 Nisan Perşembe günü tarih ve coğrafya öğretmenlerinin rehberliğinde Cennet-Cehennem ve Astım Mağarası’na gittiler.

Öğrencilerimiz, tarih ve coğrafya öğretmenlerimizden, doğal bir oluşum olan obruklardan Cennet obruğunun 135, Cehennem obruğunun ise 110 m derinlilikte olduğunu, karstik süreçler sonucunda oluşan obrukların altından yeraltı akarsuyunun geçtiğini, Cennet obruğunun merdivenlerinin bitiminde Helenistik döneme ait Zeus Tapınağı’nın bulunduğu bilgisini edindiler. Merak eden öğrencilerimiz ise temkinli bir şekilde Cennet ve Cehennem çukuruna indiler.

Sonrasında Cennet ve Cehennem Çökükleri’nin hemen yanında bulunan, 15 metre derinliğindeki Astım Mağarası’na giden öğrencilerimiz, spiral biçimindeki demir merdivenlerden mağaraya indiler. Mağara içerisindeki sarkıtlar ve dikitler hakkında bilgi alan öğrencilerimiz gezilerini doğal ürünlerle zenginleştirilmiş köy kahvaltısı yaparak noktaladılar.