ABD BAŞKONSOLOSLUĞU EĞİTİM HAFTASINA DAVETLİYDİK

Adana Amerikan Konsolosluğu, 19 Kasım da uluslararası eğitim haftasını kutlamak için evinde bir resepsiyon verdi. ABD Adana Başkonsolosu Linda Stuart Specht Adana, Mersin ve Gaziantep illerindeki okullardan katılan, okul müdürlerini, İngilizce öğretmenlerini ve öğrencileri ağırladı.

Okulumuzu temsilen Lise Müdürümüz Sayın Seyyal CENGİZ, İngilizce Öğretmenimiz Sayın Çiğdem DAĞLI, Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencilerimizden Sayın Anıl Berk Karabulut ve Fen Lisesi 9. sınıf öğrencilerimizden Sayın Dilbe Cengiz’in katıldığı resepsiyonda ABD Başkonsolosu Sayın Linda STUART SPECHT ve gecenin onur konuğu ABD Dışişleri-Bakan Yardımcısı Sayın Anthony BLINKEN kendilerinin de öğrencilik yıllarında birer uluslararası değişim öğrencisi olduklarını vurguladılar ve uluslararası eğitimde öğrenci değişim programlarının, farklı ülkelerde eğitim görmenin ve yeni kültürler tanımanın öneminden bahsettiler. Keyifli geçen resepsiyonda farklı okullardan gelen müdür, öğretmen ve öğrenciler Sayın Specht’in nazik davetinde birbirleriyle sohbet etme imkanı buldular. Başkonsolos ve onur konuğu Sayın Blinken ile çekilen fotoğrafların ardından resepsiyon sona erdi.