Çağda Zumba Etkinliği

BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ  KAPSAMINDA SAĞLIKLI YAŞAM ETKİNLİĞİ

Okulumuz Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibi, Beslenme Dostu Okul Projesi  kapsamında  ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı Çağ Koleji Tişört Tasarım Yarışması düzenlediler. 30 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında yapılan yarışmada 11.sınıf Fen Lisesi öğrencimiz Burcu Öznergiz’in birinci olan tasarımı, Sağlıklı Yaşam Etkinliğinde giyilmek üzere tüm öğretmen ve öğrencilerimize tişört olarak bastırıldı.

Proje kapsamında sağlıklı yaşam için sporun ve beslenmenin önemi konusunda farkındalığı artırmak adına, 4 Aralık Salı günü okulumuz  dans öğretmeni tarafından lise bahçesinde tüm öğretmen ve öğrencilerle zumba yapıldı. Ardından okul bahçesinde kendileri için hazırlanmış protein- karbonhidrat- yağ oranları hesaplanmış sağlıklı bir kahvaltı ettiler.

Öğleden sonra ise sağlıklı 46 besinin tanıtıldığı bir stant açıldı .Tanıtım sonrasında öğrencilerimize ve öğretmenlerimize  bölgemizde bolca yetişen portakal ve mandalina dağıtıldı.