Fen ve Teknoloji Lisesi

FEN VE TEKNOLOJİ LİSESİ

Anaokulundan üniversiteye kadar, 500 bin m2 alan üzerine kurulu uluslararası standartlarda entegre bir kampüs olan Yaşar Bayboğan Kampüsümüzde, özel mimariye sahip binalarımız, kusursuz peyzajımız, 250’nin üzerinde kamera sistemi ve eğitimli özel güvenlik aracılığıyla 7/24 aldığımız güvenlik önlemlerimizle, öğrencilerimize huzurlu ve keyifli bir ortamda eğitim alma olanağı sağlıyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. yılında, 40 yılı geride bırakmaya hazırlanan köklü geçmişiyle Özel Çağ Fen ve Teknoloji Lisesi olarak, öğrencilerimize uluslararası standartlarda bir kampüs ortamı sağlıyoruz. Bilim ve teknoloji lideri gençler yetiştirmek üzere açtığımız Fen ve Teknoloji Lisemizde öğrencilerimizin tam donanımlı laboratuvarlarımızda çalışmalarına olanak tanıyoruz.

Kurucumuz Yaşar Bayboğan’ın belirlediği kuruluş amaçlarımızdan biri olan “Az öğrenci alır, seçkin yetiştirir” ilkesinden hareketle, her yıl belirlediğimiz sınırlı kontenjanla öğrencilerimizi alıyoruz. Böylelikle her bir öğrencimizle yakından ilgilenerek, onları uluslararası standartlarda kaliteli bir eğitim vererek yetiştiriyoruz.

Türkiye'de az sayıda okulun sahip olduğu CIS akreditasyonuna sahip, Uluslararasılaşmanın en önemli koşullarından biri olan İngilizce öğretimine, kurulduğu ilk günden beri son derece önem veren okulumuzda uyguladığımız split class sistemiyle verilen dil eğitimleri sayesinde öğrencilerimizin, AFS ve Cambridge gibi sınavlarda üstün başarılar elde etmelerine destek oluyoruz. Aynı zamanda Cambridge Sınav Uygulama Merkeziyiz.

Çağ Üniversitesi Kampüsü içinde bulunmanın ayrıcalığıyla, Metaverse ve Yapay Zeka Laboratuvarı ve Uzay, Gözlem ve Uygulama Merkezleriyle yapılan işbirliği protokolleri çerçevesinde,  uzman akademisyenlerin gözetiminde Planeteryum’da gerçekleştirilen eğitici programlarla, öğrencilerimizin gezegenimizin görkemini keşfetmelerini sağlıyoruz. İrlanda’daki Dublin Üniversitesi’nin ortak kuruluşu olan Metaverse ve Yapay Zeka Laboratuvarında, uzman akademik kadronun desteğiyle karmaşık bilimsel kavramları fiziksel dünyada mümkün olmayan bir şekilde keşfetmelerine ve öğrenmelerine yardımcı oluyoruz.

Uzman Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlarımızla öğrencilerimizi gizlilik ve güven içinde, istedikleri ve ihtiyaç duydukları her konuda onlara ışık tutuyor ve sağlıklı karar verebilmelerine yardımcı oluyoruz. Öğrencilerimizin hayatlarında kritik bir önem taşıyan merkezi sınavlarda istedikleri başarıya ulaşabilmeleri için hazırladığımız yoğun akademik çalışmalarla, potansiyellerini performansa dönüştürmelerine yardımcı oluyoruz. Ayrıca, öğrencilerimizin başarılarını arttırmaya yönelik olarak yıl boyunca YKS denemeleri düzenliyoruz.

Aldığımız E-Safety Label E-Güvenlik Etiketi ile öğrencilerimizin ve velilerimizin digital veri güvenliğini sağlıyoruz.

Yeşillikler içindeki kampüsümüzde eğitimlerimizi, uluslararası standartlarda teknolojik donanıma sahip derslik, laboratuvar ve spor alanları ile atölyelerde veriyoruz.

Alanlarında üst düzey yetkinliklere sahip branş öğretmenlerimizin verdikleri uygulamalı derslerle öğrencilerimizin gelişimlerine katkı sağlıyoruz.

Temizlik ve hijyen kalite belgesi olan Beyaz Bayrak ve Okulum Temiz Belgelerimizle, Beslenme Dostu Okul sertifikamızla, Yeşil Bayrak ödülümüzle, ulusal ve uluslararası standartları yerine getirerek, öğrencilerimize optimum düzeyde kaliteli eğitim sağlıyoruz.

Avrupa Kalite Ödülü sahibi okulumuzda öğrencilerimizi, bilimin gücüyle hareket eden, yenilikçiliği benimsemiş, girişimci, dünya ile rekabet eden, ülkemizin geleceğine yön verecek, iyi derecede İngilizce konuşabilen, araştıran, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiriyoruz.