LGS Nakil Dönemi Kayıt Kabul Şartları

Çağ Fen ve Teknoloji Lisesi / Anadolu Lisesi birinci kayıt dönemi taban puanları açıklanmıştır.

Fen ve Teknoloji Lisesi  : 435

Anadolu Lisesi : 380

1. Anadolu Lisesi, Fen ve Teknoloji Lisesine kayıtlar, Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan Lise Giriş Sınavları sonuçlarına ve puan durumuna göre yapılır. Taban puan önceden belirlenir ve ilan edilir. Kayıt hakkı kazananların e-okul sistemine kaydı gerçekleşir. Anadolu Lisesine puan esnekliği gösterilir.

2. Ara sınıflara boş kontenjan olması durumunda düzey belirleme sınavı ve belirtilen takvime uygun olarak öğrenci kaydı yapılır.

3. Kayıtlar her okul düzeyinde müdür yardımcılarından ve rehber öğretmenlerden oluşan kurullarca yapılır.

4. Kayıtlarda Nüfus Cüzdanının aslı ve çift taraflı fotokopisi, 6 adet vesikalık fotoğraf, lise için LGS sonuç belgesi ve veli bilgileri istenir.

5. Kayıt işlemleri sonunda velilerle sözleşme yapılır ve kayıt işlemleri tamamlanır. Okula devam etmek isteyen öğrencilerin her yıl kayıt işlemleri yenilenir.

6. Kayıtlar

• 9.sınıf başvuruları Temmuz-Ağustos sonu boş kontenjan kalması halinde akademik yıl boyunca kayıt alınır.

• 10-11. sınıflar Temmuz-Ağustos sonu boş kontenjan kalması halinde akademik yıl boyunca kayıt alınır.

• 12. Sınıf ta zorunluluk yoksa diğer öğrencilerimizin akademik başarı sıralaması ve okul kültürünü korumak amacıyla öğrenci kaydı alınmaz.