Anaokulu

DUYURULAR Anaokulu HEPSİ

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER Anaokulu HEPSİ

ANAOKULU

Anaokulundan üniversiteye kadar, 500 bin m2 alan üzerine kurulu uluslararası standartlarda entegre bir kampüs olan Yaşar Bayboğan Kampüsümüzde, özel mimariye sahip binalarımız, kusursuz peyzajımız, 250’nin üzerinde kamera sistemi ve eğitimli özel güvenlik aracılığıyla 7/24 aldığımız güvenlik önlemlerimizle, öğrencilerimize huzurlu ve keyifli bir ortamda eğitim alma olanağı sağlıyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. yılında, 40 yılı geride bırakmaya hazırlanan köklü geçmişiyle Çağ Koleji Anaokulumuzda; kendine ait tek katlı binası, içinde oyun parklarını ve hobi alanlarını bulunduran bahçesi ile öğrencilerimize eğlenerek öğrendikleri bir eğitim ortamı sunuyoruz.

Kurucumuz Yaşar Bayboğan’ın belirlediği kuruluş amaçlarımızdan biri olan “Az öğrenci alır, seçkin yetiştirir” ilkesinden hareketle, her yıl belirlediğimiz sınırlı kontenjanla öğrenci alıyoruz. Böylelikle her bir öğrencimizle yakından ilgilenerek, onları uluslararası standartlarda kaliteli bir eğitim vererek yetiştiriyoruz.

Alanlarında uzman öğretmen kadromuzla, öğrencilerimizin ilk sosyal deneyimlerini güvenli bir şekilde yaşayabilmeleri için onlara uygun olan oryantasyon programlarını hazırlayarak,  bireysel farklılıkları ve psikolojik süreçleri anlayarak empati odaklı yaklaşmalarını sağlıyoruz. Uzman rehberlik servisimizle de öğrencilerimizin gelişim süreçlerini takip ediyoruz.

Türkiye'de az sayıda okulun sahip olduğu CIS akreditasyonuna sahip anaokulumuzda, Montessori öğretim felsefesi ve yöntemlerine dayalı eğitim modelini benimsiyoruz. Böylelikle öğrencilerimizin kendi hızlarında öğrenerek, özgürce keşif yolculuğuna çıkıp kendi ilgi alanlarına yönelmelerine, yeteneklerini geliştirmelerine, özgür düşünen bireyler olmalarına, toplum ve çevre bilinçlerini geliştirmelerine katkı sağlıyoruz.

Çağ Üniversitesi Kampüsü içinde bulunmanın ayrıcalığıyla, uzman öğretmenlerimizle   Üniversitenin Çocuk Gelişimi, Yabancı Diller Yüksek Okulu ve Psikoloji bölümlerindeki uzman akademisyenlerin ortak çalışmalarıyla hazırlanan 5-6 yaş grubuna uygun eğitim programlarıyla eğitimlerimizi destekliyoruz ve böylelikle uzman akademisyenlerin uyguladıkları çalışmalarla öğrencilerimizin bu alanlardaki gelişimlerine destek oluyoruz.

Hijyen şartlarının en üst seviyede uygulanmasındaki yeterliliğini tescilleyerek Okulum Temiz belgesi ve Beyaz Bayrak sahibi olan okulumuzda kullanılan tüm materyalleri öğrencilerimizin sağlıklı, hijyenik ve güvenli bir şekilde kullanımlarına uygun olarak hazırlıyoruz.

Uluslararası Eko Okullar Programı kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarıyla Yeşil Bayrak ödülüne sahip olan okulumuzda öğrencilerimiz, temiz havada uyguladığımız motor becerileri, koordinasyon, esneklik, denge, güç ve vücut kontrolünü sağlamaya yönelik çalışmaların yanı sıra, uluslararası standartlardaki spor alanlarımızda da hayatları boyunca sürecek sağlıklı alışkanlıklar kazanıyorlar.

Aldığımız E-Safety Label E-Güvenlik Etiketi ile öğrencilerimizin ve velilerimizin digital veri güvenliğini sağlıyoruz.

Sanat atölyelerimizde yaptığımız çalışmalarla öğrencilerimizi estetik değerlerle tanıştırarak, yetenek ve ilgi alanlarını fark edip, onların oyun ve etkinliklerle eğlenen bireyler olmalarını hedefliyoruz.

Beslenme Dostu Okul uygulamaları kapsamında hedeflenen şartları yerine getirerek ve sürdürülebilirliği sağlayarak Beslenme Dostu Okul sertifikası ile de ödüllendirilen okulumuzda; uluslararası bir firmanın Gıda Mühendisleri tarafından hazırlanan günlük beslenme programlarıyla sağlıklı bireyler yetiştiriyoruz.

Avrupa Kalite Ödülü sahibi okulumuzun, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümler Ağı tarafından yürütülen Küresel Okullar Programı’nın (Global Schools Program) üyesi olan anaokulunda; öğrencilerini dünya sorunlarını düşünen, çözüm bulmak için gerekli stratejileri yürütebilen ve gezegene anlamlı katkılar sunan birer dünya insanı olarak yetiştirmeyi hedefleyen “Küresel Okul” unvanı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.      Uluslararasılaşmanın en önemli koşullarından biri olan İngilizce öğretimine, kurulduğu ilk günden beri son derece önem veren okulumuzda, erken yaşta başladığımız dil eğitimleriyle öğrencilerimizin dil becerisi kazanmalarını sağlıyoruz.