Rehberlik

Çağ koleji Okul Öncesi Rehberlik Hizmetleri eğitimsel hedeflerimize ulaşmadaki önemin bilincinde olarak çalışmalarını sürdürmektedir.Okul öncesi yıllar çocuğun gelişiminin en hızlı olduğu ve kişiliğinin temellerinin en hızlı atıldığı önemli bir süreçtir.

Çağ Koleji Okul Öncesinde hedefimiz , çocuklarımızı çağdaş bir eğitim-öğretim yaşantısına hazırlamanın yanı sıra , sağlıklı kişilik yapısına sahip, özgüven duygusu gelişmiş bireyler olarak yetiştirmektir. Bu düşünceden hareketle, öncelikle çocuğu ve aileyi tanımanın, var olan sorunları belirlemenin ve soruna yönelik çözümleri birlikte üretmenin önemli olduğu kanısındayız.

Okulumuzda, çocukların yaş seviyelerine uygun olarak tüm öğrenciler ile bilişsel gelişim çalışmaları bunun yanında duygusal ve davranışsal gelişimlerine de katkı sağlayacak etkinlikler yapılmaktadır. Bu nedenle oyunun çocuğun hayatında büyük yeri ve önemi vardır. Çocuğun zihinsel yetenekleri kadar tüm gelişim süreçlerini uyaran duygularını ve duyularını geliştiren etkinliklerin tümünü etkin öğrenme süreci ile oyun içerisinde vermekteyiz. Ailesinin dışında yaşıtlarıyla ve büyükleriyle olmayı öğrenmesi, bağımsız davranışlar geliştirerek kendisinin ve başkasının duygularının fark etmesi kendisine güven duyması, öz denetim kazandırılması okulumuzun hedefleri arasındadır.

Kayıt öncesi, aile ve öğrenciyle, öğrenciyi tanımak ve gelişim düzeyini belirleyebilmek için rehberlik görüşmesi yapılmaktadır. Bu görüşme ile öğrencinin gelişim düzeyine uygun bir eğitim alabilmesi , aynı zamanda ailenin çocuğu ile ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmesi, okulumuzu ve hedeflerimizi tanıyabilmesi amaçlanmaktadır.